Ves al contingut principal

Regne Unit se'n va
S'haurà d'anar veient què passa a les properes setmanes, però el resultat del referèndum del Regne Unit és un fracàs de tota la Unió Europea. Sempre he pensat que Europa no es pot fer sense els britànics, més que tot perquè he llegit llibres que n'expliquen de molt grosses i ells varen salvar a la resta del continent de feixismes i altres modes sanguinàries que varen dominar part del segle XX. S'ha de tirar una mica d'història per entendre-ho bé. El referèndum és una mostra de saviesa democràtica, però el seu resultat ens demostra que el projecte europeu ha estat merament un somni. 

Respecte per aquells que poden votar, aquí a Espanya això no s'estila. Esperem ara que la Unió Europea es desperti i comenci a prendre mesures que siguin més amables pels països que en formen part. És un projecte-somni, com dic, però s'ha de repensar. En aquest repensar haurien de ser-hi també els anglesos, els britànics, com se'n vulguin dir. Necessitem la seva mirada, la seva implicació i la seva manera de resoldre algunes qüestions. Els britànics tenen unes perspectives que en alguns casos són molt convenients tenir-les present. La resta d'Europa això no ho ha entès i no ha deixat mai capitanejar el Regne Unit, en favor de Alemanya i França, que tot i ser eficaços tenen uns plantejaments que són més difícil de practicar en alguns casos. 

De tota manera, ja fa temps que Europa només enreda al personal. No és una unitat democràtica, és un guirigall de 28 països que cadascun ha negociat els seus interessos, sense tenir una mirada d'aspecte general. Ara això ens passa factura. Ja veurem si els anglesos seran només els primers; Dinamarca i Holanda hi ha moviments populars de llengua fàcil que també plantegen sortir d'aquesta unitat Europea que en realitat era un somni, res més.

La resta del món mira amb satisfacció aquest sarau, més que tot perquè Europa interessa bàsicament desunida, amb tants caps com barrets. I sobretot els populismes que fan d'aquestes situacions festa grossa. L'ultradreta francesa ja balla d'alegria i també altres miserables que aprofitaran que el riu baixa remogut per tirar-hi tot allò que no ens agrada. La manca de solucions d'Europa en temes econòmics, socials, d'immigració i també de gestió i burocràcia són les responsables que avui sigui en realitat un dels dies més tristos de la nostra història recent. La nota d'humor l'ha posada un Margallo -impresentable del tot- dient que Gibraltar serà ara més espanyola. Les dretes europees són perjudicials, però l'espanyola és d'una imbecilitat difícil de superar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.