Ves al contingut principal

Les PM britàniquesAl Regne Unit hi ha nou govern. La Primera Ministra és ara Teresa May i la seva fulla de ruta consisteix bàsicament en treure el seu país de la Unió Europea però sense cap mena d'inconvenients i perjudicis. És una bona carretera, però poc realista. El Regne Unit va votar fa unes setmanes sortir de la Unió i ara els seus polítics volen mantenir els privilegis de mercat, especialment el financer, donat que Londres era fins ara la capital econòmica d'Europa. A part d'aquest problema també tenen la qüestió escocesa que és especialment delicada. Els britànics no tenen problemes per animar a dissoldre Europa amb el risc de que sigui precisament el Regne Unit el que quedi dissolt; coses estranyes de la política que es practica darrerament, tot plegat pot acabar amb una anècdota molt dura.

Llegeixo en diferents llocs que Teresa May podria ser una Margaret Thatcher i en aquest punt discrepo totalment. Margaret Tatcher era una dona que no li agradava massa l'avanç que feia la Unió Europea, però mai n'hagués sortit. Va ser una defensora de l'ingrés d'Espanya i Portugal l'any 1986 a la Unió i animava a ser-hi primer i canviar-la després. D'això i d'altres coses en parla en el seu llibre de memòries que anys més tard va publicar i que vaig llegir fa un temps. En realitat Margaret Thatcher va ser una política molt del seu estil, nefasta per la classe treballadora, ideal pels neolibertals que en aquells moments sorgien a occident, sobretot de la mà de Ronald Reagan als Estats Units. Va saber ballar molt bé la guerra freda entre americans i soviètics.

La seva gestió era un fracàs fins que els argentins varen muntar un numeret amb les Illes Malvines, tapant així la dictadura i les moltes vergonyes d'aquell país l'any 1981. Thatcher va saber resoldre la guerra britànica-argentina i va guanyar-se el suport de l'electorat fins que anys més tard va caure sola. Teresa May no és Thatcher, però sí que li agradaria ser-ho. Avui he llegit que nomenarà a Boris Johnson coma Ministre d'Afers Estrangers, una espècie de polític poc presentable. No sabem com aniran les negociacions amb Europa, tot fa pensar que no ho tindran fàcil. Si ho fan bé seran herois, si surt malament, passaran a la història com els pitjors polítics que hauran tingut els britànics en tota la seva història. Ho llegirem.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.