Ves al contingut principal

Una notícia econòmica


Fa uns dies la premsa a gironina es parlava que el centre comercial "El Corte Inglés" ampliaria les seves instal·lacions a Girona. La regidora Glòria Plana ho celebrava al mateix temps que donava la seva opinió sobre el tancament de C&A i Cortefiel. La notícia era molt genèrica, ho explicava molt de passada, però feia dies que la premsa econòmica espanyola parlava de que la gent de "El Corte Inglés" tancaria la seva marca de supermercats Hipercor i que tot quedaria integrat sota una mateixa i única marca. Aquesta nova situació dels grans magatzems s'iniciaria a Girona, Pozuelo de Alarcón (Madrid) i Marbella (Màlaga), tres llocs que l'empresa considera d'alt poder adquisitiu. El Corte Inglés passarà a ocupar les dues plantes que l'Hipercor té a la seva gran botiga de Girona, però això no vol dir que hi hagi una ampliació, sinó una substitució d'una cosa per l'altra. 

Fa gràcia que la part política de la notícia només recull una part, o sigui la bona, i no expliqui exactament la situació real que és ben llunyana d'una ampliació, tal i com informava la regidora en el diari proper al govern municipal de la ciutat de Girona i també al govern de Catalunya. Sóc dels que llegeixo els diaris amb ulleres de sol, especialment les notícies econòmiques. La classe política s'esforça en vendre escenaris que sovint no coincideixen amb la realitat i penso que això suposa una greu desconsideració a la ciutadania. Per la seva banda ECI no ha estat mai una empresa que hagi brillat per la seva transparència; tot just ara podem veure'n els comptes a través de les pàgines web, però els seus propietaris sempre han estat molt reservats a l'hora de oferir informació d'aquest tipus. No és una empresa cotitzada, per tant tenen les obligacions semblants a les empreses més aviat mitjanes, quan realment l'impacte estadístic i econòmic d'aquests grans magatzems sempre ha estat molt important, les seves xifres servien per determinar si el consum augmentava o estava estancat, per exemple. 

Avui amb les noves tecnologies i empreses que entreguen els productes en qüestió de hores, el comerç està vivint uns canvis que ignorem fins on arribaran. És temps de noves oportunitats, però també de veure qui s'ha adaptat realment a les necessitats i també als costos. ECI sempre ha tingut qualitat, això ningú ho discuteix, però els nous canals de distribució amenacen seriosament la metodologia que els ha servit fins ara. No sabem com acabarà el centre que tenen a Girona, suposem que s'anirà transformant, no ampliant, però siguin els canvis que siguin convé que els facin com més ràpid millor. I a les regidores i regidors que donen notícies els demano una mica més de rigor, més encert, diguem-ne.Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.