Passa al contingut principal

Pujol i Cia

El President Pujol va governar Catalunya un grapat d'anys. La gent el votava amb il·lusió perquè veien amb aquest home la figura que el país necessitava. Gairebé tots els catalans l'hi varen fer confiança i molts ho varen fer moltes vegades. Les seves declaracions dient que no havia declarat una herència familiar va suposar l'enfonsament d'una figura molt important i molts ciutadans varen tenir una forta decepció. Pujol va ser una figura massa important per Catalunya, les seves declaracions van ser un daltabaix per molta gent. Va ser només un aperitiu. Ara mateix s'està veient com la seva tropa eren una colla d'aprofitats i la figura encara queda més debilitada. Alguns justifiquen la situació judicial de la família Pujol fent veure que és una estratègia del Partit Popular i el Govern Central. No ho sé, però és una comparació i afirmació poc intel·ligent. El Partit Popular i el Govern Central no han decebut als catalans comparant amb el President Pujol. No hi ha comparació, més que tot perquè mai hem posat massa esperances amb els governants de Madrid, però sí amb els d'aquí. La comparació tampoc és admissible, perquè sembla que la corrupció dels Pujol queda clarament demostrada i cada dia descobrim un nou capítol que ens deixa més glaçats. Aquest és el motiu pel qual Convergència i Unió ha caigut de tot arreu. Els d'Unió ja estan liquidats, i els de Convergència estan centrats en l'enèssim cas de corrupció, tot haver canviat d'abric i constituir-se com a Pdcat no sembla que sigui suficient. I és una pena, perquè en essència, la gent de Convergència juntament amb el PSC representaven a la gran classe política de Catalunya. Uns tenien les administracions catalanes, els altres les municipals. La combinació existent en aquells moments va permetre que a Catalunya s'hi fessin coses importants. Tot això ja és història.

El paisatge polític català està molt desfet. Sembla que curt termini hi haurà d'haver-hi alguns canvis, no sabem si el tema del procés continuarà endavant, però ho veig difícil amb tot aquest panorama. Tampoc ajuda massa les declaracions d'alguns membres importants del Parlament. Les paraules de Llach no s'entenen, no són fàcils per la majoria de ciutadans, encara que tingui una part de raó, tampoc ajuda massa el discurs gairebé diari del propi President Puigdemont. El President xuta cada dia una pilota i la tira endavant, però amb tota la situació que vivim contribueix encara més a la confusió. En fi, aquest és el panorama. No sembla que la cosa duri massa més, però tampoc hi veig una sortida digna i clara per enlloc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.