Ves al contingut principal

Turismofòbia i variants

Molta gent ha de fer vacances durant el mes d'agost. No té massa opcions, per la feina, per la mainada, la resta de la família, etc.. Agost és el mes les vacances i per tant també d'anar a llocs turístics, amb molta gent, cridòria, preus exagerats, taules difícils i totes aquestes coses que són tant agradables. Els turistes visiten Catalunya i espcialment Barcelona perquè està a prop de tot arreu, hi ha bones combinacions aèries, també per carretera i perquè és una ciutat interessant, amb sol, platges i molta cultura.

La classe mitja treballadora europea visita Barcelona i es rebuda a bufetades seques a l'Aeroport (principal porta d'entrada) al trobar-se amb la gent d'EULEN que fan una vaga encoberta o descoberta, però que provoquen allaus de gent en els controls i accessos, sota la mirada indiferent d'AENA i amb un somriure per part d'aquí hauria d'arbitrar una situació greu com aquesta. No discuteixo si la gent d'EULEN tenen raó, amb el que cobren em penso que no hi ha massa discussió. AENA i les administracions públiques subcontracten a preus de disbarat i llavors les conseqüències són les que són. No es pot tenir tot. Si no pagues o pagues molt malament el servei és pèssim. Això és ben fàcil d'entrendre, no cal anar a cap Universitat per comprendre-ho.

Sempre he pensat que Barcelona i Catalunya en general maltracte els turistes, en qualsevol cas a mi no m'agradaria massa que em tractessin com tractem nosaltres a la gent que ens visita. Preus cars, taxis que abusen, restaurants que ensarronen al visitant, i un grapat de bones maneres que passo de detallar aquí. Ara a més, pots trobar-te a la magnífica gent de la CUP que a través d'una de les seves variants folklòriques munten espectacles horribles de turismofòbia, deixant al turista que ens visita del tot acollonit. La turismofòbia no és un invent d'ara, però s'està instaurant com una nova moda que queda bé practicar-la. Tenim un país que la seva economia depèn fins a 11 per cent del PIB del turisme i aquí practiquem la turismofòbia sense cap mena de contemplació. El mes d'agost és sempre molt complicat, però aquestes noves maneres de fer país són una mica difícils d'entendre.


Comentaris

MOLÍ DEL CANYER ha dit…
Quan veig el que pasa a Barcelona crec que jo també patiria turismofobia. Bé jo vaig venir de l'area metropolitana i ara vaig a Barcelona quan no tinc cap més remei. No m'agraden el seus carrerer plens de turistes on sembla que no hagi una mida posible. No m'agrada una ciutat que "escupeix" als seus ciudatans cap a els pobles de les afores perquè ara resulta que en barris amb una bona xarxa social ja no hi ha lloc per aquells que han viscut sempre. No m'agrada l'explotació de pisos i apartaments on només tenen cabuda aquells que venen per una nit o dos. Sencillament ja no m'agrada Barcelona no li trobo cap encant quan aquesra ciutat s'ha convertit en un parc tematic.
Fa unes setmanes vaig baixar a BCN per fer unes gestions. Els seus carrers eren plens de gent de tot arreu. No, a mi tampoc m'entusiasma massa tanta gent. Ho evito tot el que puc. Això passa en aquests moments a moltes altres ciutats. El turisme ja no és una cosa exclusiva de poca gent s'ha generalitzat i això suposa tenir problemes com els que comentes. És una qüestió que els governs han de fer-hi alguna cosa, no només pensar amb el tema econòmic. Diguem-ne que la solució cupaire no és massa acceptable. S'haurà de posar una mica d'imaginació i en qualsevol cas fer-ho amb elegància. Tothom és mereix el millor, els que venen també. I nosaltres hem optat per aquest model que a curt termini també petarà. Merci pel comentari.

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…