Ves al contingut principal

Tempestes

En el moment de fer aquest post el dilluns ja ha començat però ningú ha aixecat la persiana encara. És dilluns 16 d'octubre i la setmana promet tempestes en totes les seves versions. No és que sigui massa engrescador entrar-hi. El matí d'aquest dilluns hi ha citacions a l'Audiència Nacional per el màxim responsable -no polític- dels Mossos i també hi hauran de fer-hi un tomb els responsables de l'ANC i Òmniun Cultural, les dues branques civils de tot el Procés. La premsa no es pot llegir, vaja, sí que es pot fer, però s'ha de repassar amb les ulleres de sol posades. Es preveuen tota mena de desgràcies per l'economia catalana, pels seus polítics i per suposat per a tota la població que viu aquí. No s'esperen avanços significatius pel que fa el diàleg, o sigui que aquí no enraona ningú amb ningú, almenys oficialment. i per tant haurem d'estar enganxat als mòbils per saber la darrere hora, el darrer minut. 

Suposo que la classe política està al cas de que així, amb aquesta incertesa és molt complicat viure. El ritme de preocupació i ensurts té una durada limitada i s'enyora la tranquil·litat, tot i que en els darrers anys són dues paraules desconegudes, oblidades i ens estem acostumant a les pedregades d'uns i d'altres. Cada sector té la seva afició i aquestes s'estan allunyant del sentit comú. S'hauria de baixar una mica la tensió, la pressió a la que estem sotmesos. 

En temes econòmics cal tenir present que el govern central ha dit que farà una nova previsió de creixement. La situació catalana no només està afectant a la economia d'aquí, també la de tot Espanya que pot veure's greument afectada, especialment si la reacció de l'estat espanyol és una actuació fora de context, dins de la civilitat que ha de tenir qualsevol país que es consideri avançat.

Parlar seria el més fàcil. Queda clar que no haver fet el referèndum en el seu moment, quan la gent el demanava ha estat un error. La constitució espanyola ho permet sense problemes perquè és un document que se'n pot fer una lectura oberta i senzilla. La oposició frontal del govern de Rajoy ha comportat que el viatge sigui llarg i en aquests moment molt car, quan podia haver estat curt i ràpid. I ara a més hem d'escoltar declaracions incendiàries que són del tot impresentables, com les del portaveu del PP, un tal Casado que és un indocumentat i que no té ni la més mínima coneixença de l'Espanya diversa que el seu partit fa veure que no entén. 

Setmana de tempestes, serà llarga i pesada. Esperem que hi hagi sentit comú, que no hi hagi pèrdua de papers i que tothom preservi la concòrdia. A mi la paraula Concòrdia m'agrada però no estic segur que els que manen la sàpiguen usar massa. A veure si l'aprenen a utilitzar. En Casado aquell ja fa tard, i ja no ha passat de la b, la b de bocamoll. Redéu quina tardor i quina sequera que tenim!


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…