Passa al contingut principal

La Cifuentes i altres

Ahir a la tarda vaig escoltar una estona el debat de l'Assemblea de Madrid en relació al sidral que ha muntat la senyora Cifuentes amb el seu màster universitari. Va agradar-me escoltar a la penya política de la capital però vaig quedar decebut de la resposta de la presidenta d'aquella comunitat. Admeto que la qüestió és una mica complicada i m'imagino que el que s'hauria de valorar realment és si la senyora Cifuentes va mentir, està mentint o mentirà en les pròximes hores. Entre les diferents informacions que he llegit, les afirmacions que va deixar anar ahir a la tarda i tot el raca-raca que s'ha creat entorn al tema només puc entendre que tot plegat és mentida. A la classe política espanyola mentir o no dir la veritat és força habitual. A Catalunya això també passa, de fet, jo diria que fa uns anys que només ens està passant això i res més. La Cristina Cifuentes va disfressada de persona honesta i de bona gestora amb una gran pompa propagandística que l'envolta en tot moment. Dins del Partit Popular semblava una cosa i ara resulta que és de la classe habitual; adoptant la mateixa postura que la resta de companys a la Comunitat de Madrid i en els darrers anys. La resposta de Cifuentes no és cap sorpresa. Intenta navegar en línia recta i sobreviure a la tempesta, atacant al contrincant en un format més cridaner. 

Però el govern de Madrid està recolzat de manera expressa pel nou partit de Ciudadanos (C'S) i són aquests els que realment tenen la opció de treure o deixar a Cifuentes en el Govern de la Comunitat Autònoma. Ahir varen atacar fort, però sense cap estocada final i creïble, més que tot perquè volen administrar l'ensorrament de Cifuentes en benefici propi. Ciudadanos han de decidir que volen fer en aquest país. Són un partit sense ideologia, amb tendències ventoses, disfressats de socialdemòcrates però al mateix temps ultra-liberals, suportats per un ex-president del govern espanyol com Aznar, un home que pot presumir de tenir un grapat de ministres encausats en temes de corrupció i fins i tot alguns a la presó. En fi, Ciudadanos ha de decidir què vol fer, però el seu discurs és confús, fals i des del meu punt de vista preocupant. A Catalunya per exemple, i més enllà dels disbarats del procés, el que prediquen és fals. L'atac a la llengua catalana és senzillament innaceptable. Em preocupa que una opció política tant interessada en ensorrar-ho tot sigui la que ens proposi fer un nou país. A tots en fa falta que tinguem representants honestos, però els de Ciudadanos estan molt lluny de ser-ho. I la Cifuentes hauria d'anar-se'n a casa seva i estudiar un mica per fer el màster que no hem vist i així l'hi deixarà de créixer el nas.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.