Ves al contingut principal

La Cifuentes i altres

Ahir a la tarda vaig escoltar una estona el debat de l'Assemblea de Madrid en relació al sidral que ha muntat la senyora Cifuentes amb el seu màster universitari. Va agradar-me escoltar a la penya política de la capital però vaig quedar decebut de la resposta de la presidenta d'aquella comunitat. Admeto que la qüestió és una mica complicada i m'imagino que el que s'hauria de valorar realment és si la senyora Cifuentes va mentir, està mentint o mentirà en les pròximes hores. Entre les diferents informacions que he llegit, les afirmacions que va deixar anar ahir a la tarda i tot el raca-raca que s'ha creat entorn al tema només puc entendre que tot plegat és mentida. A la classe política espanyola mentir o no dir la veritat és força habitual. A Catalunya això també passa, de fet, jo diria que fa uns anys que només ens està passant això i res més. La Cristina Cifuentes va disfressada de persona honesta i de bona gestora amb una gran pompa propagandística que l'envolta en tot moment. Dins del Partit Popular semblava una cosa i ara resulta que és de la classe habitual; adoptant la mateixa postura que la resta de companys a la Comunitat de Madrid i en els darrers anys. La resposta de Cifuentes no és cap sorpresa. Intenta navegar en línia recta i sobreviure a la tempesta, atacant al contrincant en un format més cridaner. 

Però el govern de Madrid està recolzat de manera expressa pel nou partit de Ciudadanos (C'S) i són aquests els que realment tenen la opció de treure o deixar a Cifuentes en el Govern de la Comunitat Autònoma. Ahir varen atacar fort, però sense cap estocada final i creïble, més que tot perquè volen administrar l'ensorrament de Cifuentes en benefici propi. Ciudadanos han de decidir que volen fer en aquest país. Són un partit sense ideologia, amb tendències ventoses, disfressats de socialdemòcrates però al mateix temps ultra-liberals, suportats per un ex-president del govern espanyol com Aznar, un home que pot presumir de tenir un grapat de ministres encausats en temes de corrupció i fins i tot alguns a la presó. En fi, Ciudadanos ha de decidir què vol fer, però el seu discurs és confús, fals i des del meu punt de vista preocupant. A Catalunya per exemple, i més enllà dels disbarats del procés, el que prediquen és fals. L'atac a la llengua catalana és senzillament innaceptable. Em preocupa que una opció política tant interessada en ensorrar-ho tot sigui la que ens proposi fer un nou país. A tots en fa falta que tinguem representants honestos, però els de Ciudadanos estan molt lluny de ser-ho. I la Cifuentes hauria d'anar-se'n a casa seva i estudiar un mica per fer el màster que no hem vist i així l'hi deixarà de créixer el nas.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…