Ves al contingut principal

President i President

No hi ha mals que cents anys duri. L'etapa Rajoy s'ha acabat, al menys de moment. Sánchez Castejón és el nou president del govern espanyol i comença una temporada política nova amb tot de temes vells al damunt de la taula. No sabem com anirà. segur que serà moguda, més que tot perquè Sánchez no té majoria ni la tindrà a curt termini. La nota positiva és que neutralitza la gent de Ciudadanos que no sabem de què van, però no crec que aportin res de nou, res de bo. Això sol, encara que només sigui això, ja val la pena. Rajoy és un parlamentari brillant, de la poca gent que pots escoltar al Congrés, encara que digui coses que no agradin. L'estil Rajoy és dels que faran història. Ha governat segons la seva ideologia però l'han tirat per la borda perquè ell era el capità d'un barco de pirates, el que s'havia convertit el Partit Popular. La pirateria corrupte no era ben bé de la seva marca, eren marques anteriors com la d'Aznar que tocava arrossegar. Ell des del pont no havia netejat la sala de màquines perquè Rajoy és brillant però és un mandrós. Eren coses que ell no hi donava cap importància. De tota manera i més enllà de la tripulació que l'ha acompanyat des de fa temps, Rajoy ha estat incapaç de resoldre la qüestió catalana que l'ha acabat enfonsant. Catalunya pesa i molt. Catalunya és part del seu enfonsament personal. No va donar importància a fer polítiques anticatalanes i aquestes al final han passat factura. En aquest tema s'ha produït una espècie de justícia compensatòria. En fi, la dreta espanyola sempre surt del poder per la porta del gat. És un fet. Ja vàrem veure com va acabar Aznar i el seu govern en un sol cap de setmana, ara fa uns anys.

A Catalunya també tenim nou govern. Quim Torra ha parlat i no ha dit res de nou. De fet en Quim Torra només l'he escoltat parlant dels temes identitaris i la crisi dels empresonats i fugits. No conec cap altre discurs del president català. L'he buscat, de veritat que no en trobo cap més. S'haurà de veure si quan passin alguns dies és capaç de dir alguna cosa nova. De moment tothom té moltes ganes de parlar i enraonar -com diu Torra- però en aquests moments ignorem si Sánchez i Torra tenen cobertura o estan en algun espai fosc. Paciència. Hem esperat molt temps i no vindrà d'un dia, però que no allarguin massa el tema, perquè el poble està cansat i fart de tanta comèdia i necessita veure resultats fiables i dignes. Quedarem pendents de notícies, a veure si són bones, si més no, diferents. --Seran capaços els nous presidents? --Estaran a l'alçada del que demanen els seus ciutadans? Ho veurem aviat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…