Passa al contingut principal

País de focs

Informacions diverses i suposo que molt interessades de premsa espanyola, especialment a la digital ens expliquen que el Rei emèrit és el que ja sabíem que era, però a més, ens donen detalls que afirmen que té una gran fortuna, d'un grapat de milions d'euros que provenen de comissions per operacions a països diguem-ne amics. L'Arabia Saudita n'és un dels implicats, per tant, cap novetat especial, però la informació cada vegada és més precisa i comença a generar problemes de caràcter institucional. No sabem qui hi ha al darrere de tota aquesta història, més enllà dels diaris que ho publiquen i també aquells que no ho publiquen. A vegades les notícies tenen molt d'interès quan precisament no se'n parla a determinats mitjans.

L'estat espanyol està preparat per resoldre una crisi de caràcter institucional de primer ordre? -Aquesta és la pregunta, i segurament la resposta és que no ho està. S'ha creat entorn a la Casa Real espanyola un cert papanatisme que s'acosta més a països que són més aviat fluixos, sovint esmentats, però resulta que aquí practiquen el mateix estil. Tot plegat deu sortir d'un manual. De fet els Borbons, històricament i histèricament mai han aportat res de bo a Espanya. Felip VI ara és el rei i té per endavant resoldre molts temes de caràcter institucional, però haurà d'anar molt en compte si vol sobreviure a la seva pròpia saga familiar. Cap membre de la família real espanyola sembla que tingui els comptes clars, i a més, resulta que tenim una penya que comença a sortir en revistes del cor i saraus diguem-ne poc recomanables. La gent se'n cansa i s'emprenya, i la gent té raó. I com diuen ells; el veritable poder del poble recau en el poble, de manera que vagin en compte, més que tot perquè les històries tenen tendències a repetir-se i la dels Borbons no han estat mai massa exemplars. 

En el tema català, Felip VI -i el govern que hi havia en aquell moment- ha tingut un paper molt decebedor, però pot quedar en un joc de cucanya si comencen a sortir històries financeres que el poble espanyol no acabaria d'entendre massa bé. Convé aclarir tot això i si ha estat com diuen alguns mitjans escrits i digitals, prendre mesures, en forma de tallafocs o de qualsevol altra manera. La resposta es no, Espanya no està preparada per tenir una crisi institucional de primer ordre, perquè som una democràcia fluixa, de cartró pedra i totes aquestes coses són massa fàcils de cremar. I ja ho sabem, som mediterranis, o sigui país de fogueres, i de ballar al voltant mentre cremem allò que no ens agrada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.