Passa al contingut principal

El mercat del cinisme

En Trump decideix trencar els tractats de no proliferació nuclear amb la Rússia d'avui dia, abans Unió Soviètica, signats a partir de 1987 per Reagan i Gorbatxov. La pretensió de Trump és que Rússia hagi de destinar molts més diners a fabricar armes i de pas amenaçar a Europa per fer emprenyar als americans. Els americans demanaran als europeus que comprin armes i segurament ells ho faran a bon preu, més que tot perquè sempre tenen ofertes d'última hora. L'objetiu és donar rendiment -més encara- al mercat d'armes; després de tants anys convé renovar arsenals plens de petards que ja no estan de moda. Renovar-se o morir, o morir renovant-se i fent caixa, és clar. Trump té molt clar el que vol i se'l veu d'una hora lluny. En canvi, Putin presideix un país que fan coets per anar a la Lluna, d'anada i tornada en poques hores, però són incapaços de fer neveres que funcionin, per posar un cas. Els russos també tenen un bon catàleg per renovar armaris vells i en funció de les necessitats gairebé sempre fan ofertes a guerres i guerrilles esteses per tot el món. I en això estem. Mentrestant, enmig del sarau aquest, la gent s'escandalitza amb l'Arabia Saudita perquè no compleixen cap ni un dels drets humans, un descobriment intolerable. Ho denuncien solemnement els turcs que són una potència fregint gent, la pròpia inclosa i que sovint mercadegen amb refugiats i immigrants, venent tota mena d'andròmines explosives a tot drap als seus estimats veïns de Síria. Els turcs són a totes les cantonades d'allà on s'hagi de cremar alguna cosa. És el món que tenim, més o menys el que expliquen els mitjans de comunicació que solen anar amb el vent. No sé com el món gira cada dia com si no passés res, amb tota aquesta tropa de cínics dirigint el trànsit internacional. Quin fàstic.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.