Passa al contingut principal

Instant de Tardor 2018


Tardor 2018. Escapada al nord de la província d'Almeria, just entrant a Andalusia. Platges de Mojácar, Vera, Garrucha i Cuevas del Almanzora un zona molt diferent de la gironina, però també amb el seu encant. La foto d'un instant com totes les fotos, però les que són del mar el moment s'evapora ràpidament. El barco que surt a la foto està a l'espera de poder entrar al port de Garrucha i carregar guix que ve de les muntanyes de la zona, amb destinació a qualsevol lloc de món. M'han dit que van molt a Turquia, Emirats Àrabs i països d'aquell entorn. A la mateixa àrea marítima s'hi veuen altres barcos que porten carbó a la central elèctrica de Carboneras, perquè el de fora és més barat i de millor combustió. Carboneras deu el nom al carbó, però tiren de material estranger. A la mateixa zona de la foto va haver-hi una dels episodis nuclears més perilloses d'Europa, conegut com l'accident de la bomba atòmica de Palomares. En realitat són uns fets que encara estan oberts i algun dia s'haurien d'explicar bé. Va ser un instant, en aquest cas del gener de 1966. Em penso que la cosa figura mèrament com un incident. Les paraules ajuden molt a vestir i desvestir fets seriosos i preocupants en anècdotes però es veu que la cosa va ser molt seriosa. Més enllà d'això és un bon lloc per anar a badar-hi i no fer res més,  Amb mal temps i el mar mogut té un encant molt especial.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.