Passa al contingut principal

Sentències a favor dels CETS

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha condemnat a la Generalitat de Catalunya a pagar 30 milions als Centres Especials de Treball i d'aquesta manera donar compliment a la Llei, cosa que l'administració catalana no va fer durant les convocatòries de l'any 2014 i 2015. La Llei diu que s'ha de pagar el 50 per cent del salari mínim interprofessional a totes les persones que tinguin almenys un 33 per cent de discapacitat. El Govern fa anys que no paga aquest import i decideix pel seu compte pagar el 25 per cent, enlloc del 50. Encara s'han de resoldre les demandes dels anys 2016, 2017 i 2018, però de ben segur que seguiran el mateix camí.

El perjudici que provoquen aquestes prevaricacions del Departament de Treball, Afers Socials i Família dirigit ara per Chakir El Homrani és molt contundent i posa en dubte la viabilitat de molts Centres Especials de Treball i els llocs de treball que aquest sector manté en actiu. Als que estem en aquest món ja sabem que els dirigents polítics actuals els preocupa molt poc aquests riscos, i en diverses ocasions ens ho han fet saber. És una situació injusta i molt greu. Són dirigents d'ERC que s'omplen la boca de discursos d'esquerra i de polítiques socials, però són un grapat d'intolerans i quan gestionen subvencions són sectaris. Com és habitual en situacions d'aquest tipus, el mateix sector de la discapacitat, especialment el de psíquics i mentals aprofiten aquestes situacions en benefici propi i no tenen cap problema en pactar rebaixes per uns i millores pels altres.

Esperem que a les properes convocatòries el Govern sigui correcte i les faci donant compliment a les normes i a les Lleis que estableixen les mecàniques de subvencions d'aquests tipus d'empreses, que són beneficiàries d'aquests programes. Els màxims responsables també haurien de donar alguna explicació de tot el que ha passat i cessar als autors d'aquest desori.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.