Passa al contingut principal

Metàfora

Ahir va cremar Notre Dame, la Catedral de París. Varen ser unes imatges impactants, lamentables i avui tothom parlava del mateix. Grans fortunes franceses posaran diners per restaurar-la i el President de la República diu que tot això es farà en un plaç de cinc anys. França commocionada i tots nosaltres també. El foc i les seves conseqüències varen ser transmesos per TV en directe i tot el món ho va seguir en directe.

Avui hem sabut que l'estat de la Catedral era molt dolent i es veu que les obres que s'hi volien fer servien per resoldre part del problema. L'incendi de Notre Dame és una metàfora europea. Un monument vist gairebé per tothom s'encén, a una de les principals capitals europees. Un símbol de França, però també d'Europa. S'encén per falta de manteniment, per deixadesa general, per allò que diem gairebé sempre; -el ja ho farem-. També Europa és un projecte fràgil. És el millor projecte polític mundial i està en construcció des de fa dècades per evitar els problemes -incendis- que han existit en el passat. Els europeus som molt bona gent, però quan hem deixat de ser-ho hem tirat del foc per via directe. La història està plena d'exemples i això ha tocat de prop a tots els països que formen la Unió Europea. El dilluns se'ns crema la Catedral de París, just el mateix dia que sabem que la ultradreta finlandesa ha quedat en segona posició a les legislatives del passat diumenge. Només la separen 5.000 vots del partit més votat, el socialdemòcrata. 

Les coses antigues i les que són més importants s'han de mantenir, s'han de cuidar i procurar que no siguin qüestionades a cada instant. La Unió Europea té greus problemes de manteniment i requereix atenció constant. En realitat és una gran catedral política europea i té vigues i estructures que grinyolen i està sent jutjada per gent que té la mirada curta, que no té cap mena de prespectiva. Notre Dame és una metàfora, és l'incendi d'un gran monument europeu que no s'ha cuidat adeqüadament, i ara, després de la tragèdia caldrà restaurar, però podia haver-se evitat. Convé cuidar les coses importants i les catedrals també.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.