Ves al contingut principal

Diari de Girona, editorial del dissabte 2 de febrer


L'editorial del Diari de Girona d'avui dissabte es titula; La Mala aplicació d'una llei. Fa referència a la situació de la gent que ha demanat alguna prestació de dependència i encara està a l'espera de que els arribi alguna cosa. El text íntegre que surt publicat és el següent:


El que en el seu moment es va presentar, i ho pot acabar essent, com un gran pas endavant en les polítiques socials del país, s'ha traduït en un desgavell de dimensions més que considerables quan s'ha tractat de passar de les paraules als fets. L'aplicació de la Llei de la dependència, aquesta eina que ha de proporcionar mitjans a les famílies per millorar l'atenció als problemes amb diferents graus de dependència, ha estat un autèntic desgavell, com es pot comprovar amb dos exemples ben simples: de les prop de 3.300 persones que ja han estat avaluades per rebre aquests ajuts a les comarques gironines, només una vuitantena ja en disposen; i nombroses persones que haurien tingut dret als ajuts ja han mort per la lentitud en la seva tramitació. El Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat ha anunciat que pagarà igualment als seus familiars els diners que segons la llei haurien correspost a aquestes persones que hi tenien dret però que ara són mortes. Però és evident que la normativa no es va posar en marxa amb la finalitat de "compensar" per la mort d'un familiar, sinó que el que pretén és facilitar i millorar l'atenció que reben les persones dependents, a través d'ajuts econòmics, atenció personal o places en residències. És normal, per tant, que el president de l'associació de discapacitats gironins Mifas, Pere Tubert, hagi qualificat de "burla" aquests pagaments "amb efectes retroactius", perquè mai no serviran per a allò que haurien d'haver servit. Precisament per això Tubert reclama que el que la Generalitat ha de fer és garantir el pagament puntual dels ajuts: un cop s'ha decidit, i a més per llei, que són necessaris, el que s'ha de fer és actuar en conseqüència, argumenta Tubert. I el cert és que fins ara el que s'han trobat la majoria de persones que han volgut accedir-hi ha estat desinformació, lentitud i descoordinació entre administracions. Com si la llei s'hagués posat en marxa amb precipitació i sense tenir gaire clar què s'havia de fer ni com.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.