Passa al contingut principal

Dependència

La gent de Convergència i Unió a Girona van fer ahir a la Fontana d'Or de Caixa Girona un acte per explicar el seu parer sobre la llei de la dependència i la seva aplicació a Catalunya. No van pas dir res que els que estem en aquest gremi no n'estiguéssim al cas, però sempre és interessant veure el punt de vista de l'oposició política del país. La veritat és que m'agradaria anar a una sessió semblant de qualsevol altre partit. Esquerra per exemple, podria fer una explicació i així saber què pensen de tot plegat. Mai han donat clarament la seva opinió, més enllà d'estar al govern i de ser responsables de la gestió d'aquesta norma. M'imagino que com a partit podrien tenir alguna idea millor, segur que la tenen. És estranya la dependència que tenen sent un partit que demana la independència.

La Llei de la Dependència mereix un punt i a part. Per respecte a la ciutadania i a la mateixa classe política convindria tornar-ne a parlar i fer-ho seriosament. Ja em suposo que ara és mal moment; la crisi econòmica, les hores baixes, els que van a peu coix, etc... La presumpta quarta pota de l'estat del benestar (no sé on han vist les altres tres) pot posar en dubte tot el sistema, la confiança, la credibilitat; de fet ho està fent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.