Passa al contingut principal

Mirar als països de primera

L’amic Fermí Sidera m’ha proposat fer un puja i baixa a la Molina per veure alguna prova del Campionat del Món d’esquí adaptat que s’hi està fent. Un dia magnífic per fer-ho. A la Molina s’hi estava bé i hem pogut saludar a la Mariona Masdemont que està al capdavant del sarau que s’hi celebra. He parlat amb alguns del participants, un francès i un nord-americà d’origen turc amb arrels suïsses que parlava el castellà perfectament. M’ha dit que esquiar amb cadira no és tan difícil. A mi em sembla més fàcil aprendre turc. Els companys de la Federació Catalana d’Esports per a Minusvàlids m’han dit que hi havia una petita participació catalana, unes 6 persones representen el nostre país.

Els esquiadors que he vist representen als països que d’alguna manera o altre tracten el tema de la discapacitat seriosament i a l’alçada que correspon. No pel fet de que esquiïn, sinó perquè tenen polítiques socials que permeten a la gent com nosaltres poder assumir aquests reptes i tenir la qualitat de vida que tant demanem. Alguns polítics de casa, els agradaria que aquest esport i d’altres activitats estiguessin a l’abast de les persones discapacitades, però sense haver de fer tot allò que els països dels nostres convidats fa temps que fan. No és fàcil voler ser un país de primera.


La Mariona Masdemont ens ha portat els resultats de les proves que s'havien fet durant el matí d'avui. L'organització tenia unes carpes amb begudes calentes. S'hi estava bé. La gent de la Molina treballa amb moltes ganes i força, aquest campionat suposa un repte que estan superant amb una nota excel·lent.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.