Passa al contingut principal

Notícia del Diari de Girona, sobre turisme accessible.

ALBERT SOLER L'associació Mifas denuncia que es va dirigir ja fa tres anys al Patronat de Turismei a la Diputació per crear una web que informés de tots els llocs existents a Girona adaptats al turisme per a discapacitats, sense que cap dels dos organismes els donés cap resposta. «En lloc d'això, van preferir invertir en un veler adaptat que fa la volta al món», diu el president de Mifas a Girona, Pere Tubert. Mifas no entén que en plena crisi del turisme les autoritats prefreixen dedicar diners a altres temes abans que promocionar les comarques de Girona com a destinació turística accessible als discapacitats que, a més, sol ser un turisme d'alt poder adquisitiu.

El vaixell al qual Tubert es refereix és el Nessun Dorma, que durant dos anys està realitzant la volta a món,apadrinat pel patronat i amb l'anagrama del Centenari de la Costa Brava en una vela. «On és ara? Quants diners hi ha invertits? Quant turisme ens rendeix? Qui era el senyor que va tenir la sort de ser subvencionat amb els meus diners?», es pregunta Tubert.

Diari de Girona va poder ahir trobar resposta a aquestes preguntes: el tripulant es diu Marco Enric Bou; el Patronat va ser l'única entitat que li ha subvencionat l'aventura amb diners, ja que li va pagar la vela davantera de l'embarcació, amb un cost d'uns 5.000 euros; i actualment -segons va explicar ell mateix- es troba a Trinidad i Tobago després d'haver recorregut més de 18.000 milles. Informat Tubert d'aquests detalls, es va limitar a comentar que «segurament deu ser molt important fer promoció a Trinidad i Tobago, vindran molts turistes d'allà» i a recordar que el que Mifas demanava a Patronat i Diputació era només crear una web informativa, cosa que hauria costat molt menys, «segurament gratis, si es té en compte que els establiments adaptats s'hi voldrien anunciar». «La resta -cadires amfíbies per a les platges, handbike a les vies verdes, hotels adaptats,equitació, esquí adaptat, submarinisme, paracaigudisme, taxis i furgonetes adaptades, globus adaptats, golfs adaptats, tir, vela adaptada, hotels especialitzats amb salut i aigües termals i, naturalment, tots els esports de competició en pistes que són accessibles i piscines- ja existeix, es tractava només de promocionar-ho», recalca Tubert.

El problema del turisme a Girona, per Tubert, «és que no hem comptat amb una promoció adequada, atès quetenim una política que no vol que Girona es promocioni, i nosaltres som uns ineptes per gestionar-nos». «El que passa amb Ryanair n'és la mostra», sentencia, mentre afirma que «ja està bé de malmetre diners i veure els restaurants buits».

Comentaris

Manel (el petroler) ha dit…
Tota la vida queixant-no's del centralisme "Hispanomadrileño".
I ara?
En tants anys no hem apres res?? (O si?).Les poques competències que ens concedeixen les CENTRALITZEM i el repartiment ol fem per classes o categories socials,de 1ª de 2ª....
(Girona quéda molt lluny de la central)

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.