Passa al contingut principal

El MIFAS de bàsquet a primera


Barça i Joventut a nivell de Catalunya, Once Andalucia a nivell espanyol, Toledo... la crisi econòmica està colpejant molt fort l'esport adaptat i el bàsquet en cadira no és cap exepció. Alguns dels principals clubs, especialment a Catalunya, fugen de les lligues principals, Divisió d'Honor A i B, però, per contra, "la il·lusió d'uns jugadors absolutament amaters i a l'ajuda del Girona FC, de la Diputació i de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries permetrà al Mifas Esplais juga la temporada vinent a Divisió d'Honor.

Quan els grans clubs de Catalunya, aquells que fan la marca de país marxen, nosaltres acceptem el repte de ser-hi". Pere Tubert, president de MIFAS, anunciava ahir la decisió de l'entitat de donar suport a la voluntat dels membres del seu equip de bàsquet en cadira de rodes, establert des de fa anys a Castelló d'Empúries, d'acceptar cobrir una plaça vacant a Divisió d'Honor B convertint-se en l'únic equip de Catalunya que jugarà les lligues estatals. El Girona FC MIFAS Esplais, amb la mateixa base de jugadors que l'any passat es va quedar a un pas de l'ascens esportiu (tercer de Lliga Nacional), puja ara a l'elit mantenint el suport de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, del Girona FC (dins el projecte "Tots Som Girona") i de la Diputació.

L'ajuda de les tres entitats, però, no serà suficient per arribar al pressupost necessari per cobrir la competició. Al voltant de 75.000 euros, comptant que els jugadors no cobren i que bona part dels viatges per tot Espanya es faran per carretera, i ahir mateix Pere Tubert ja va anunciar una imminent campanya per recaptar fons. "D'aquí a quinze dies presentarem una campanya perquè tothom que vulgui pugui fer petites aportacions econòmiques per fer possible el repte que hem assumit. Serà difícil però ens hem proposat fer un bon paper".

L'equip de Castelló, que descarta incorporar jugadors de fora per afrontar el repte, continuarà entrenat per Agustí Puig i té una majoria de jugadors empordanesos i quatre de la Catalunya Nord. "Els hi queda més a prop jugar a Castelló, que no pas a Montpeller o Narbona", expliquen des del club que saben que haurà de front a una lliga molt més competitiva d'on han jugat fins ara amb rivals de Bilbao, Marbella, València, Elx, Ferrol, Sevilla, Almeria i Vitòria. Carlos Bermúdez, Patrick Salinas, Francisco Martín, Lídia Campsolinas (internacional amb la selecció espanyola absoluta femenina), Víctor Niubó, Àngel Colom, David Guerra, Javier Aldámiz, Ahmed Bendriss, Pau Omedes i Cyril Torres són els jugadors que, de moment, té confirmats el club. La lliga començarà el 16 d'octubre amb un Alcorcón-Girona MIFAS Esplais. Els gironins seguiran jugant el seus partits com a local al pavelló de Castelló d'Empúries.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.