Passa al contingut principal

Mal ús del sector de la discapacitat

Si ahir deia que és un escàndol la taxa d'atur que estem vivint ho és més encara la que afecta a les persones amb algun tipus de discapacitat. Aquesta setmana la gerent de la Fundació Ramon Noguera afirmava en el Diari de Girona que veu en perill els 115 treballadors que té la institució en diferents centres de treball que hi ha per Girona, tots ells declarats Centres Especials de Treball (CET's). La preocupació no és només pels llocs de treball, també ho són pels serveis que les entitats socials estan donant de forma directe a uns col·lectius que sense ajuda ho tenen molt difícil.

M'agradaria escoltar en aquesta llarga i pesada campanya electoral algunes propostes que parlessin de les persones amb discapacitat i que existissin alguns compromisos que fossin intocables. En primer lloc m'agradaria que cap govern faci ús indegut d'aquests col·lectius vulnerables entre les diferents administracions. L'argument que utilitza la Generalitat constantment és de que ells no tenen la culpa de la situació econòmica i que els responsables de la mala situació econòmica i financera és exclusivament de Madrid. En aquest sentit hauríem de dir que aquesta versió no és presentable ni tampoc justificable. Els ciutadans paguen impostos i els rebots entre diferents governs no pot ser excusa argumental per justificar l'abandonament de determinades polítiques socials i compromisos.

Les entitats que gestionen serveis i són creadores de llocs de treball van una mica venudes i tenen poc marge per fer soroll i protestar de forma contundent contra les situacions que viuen. Però els particulars, els socis, afiliats, simpatitzants o com es digui som lliures de dir-ho tranquil·lament i a més penso que és saludable fer-ho saber a tothom.

Els responsables associatius estan preocupats per la situació, per la manca de concreció i per no treure determinats programes d'acció per incorporar a la gent amb discapacitat en el mercat de treball ordinari, i penso que també és molt preocupant -com deia Pepita Pèrich en el diari- i abans i molt abans el President de MIFAS, Pere Tubert les anades i vingudes de les diferents administracions, posant en qüestió totes les iniciatives empresarials que han tirat endavant les mateixes entitats per donar feia, per donar indepedència i sobretot per donar dignitat a la seva gent, que en aquet cas, també és la meva.

Us penjo un parell de fotografies del Centre Especial de Treball de la Fundació Ramon Noguera d'avui quan he anat a rentar-hi el cotxe. Ho fan molt bé i a més han abaixat els preus, que també penjo. No val la pena portar el cotxe brut, així que ja ho sabeu. Tenen dos centres, un a Montfullà i l'altre al Poligon Industrial Mas Xirgu de Girona, tenen un horari molt ampli i a partir d'ara també accepten targetes de crèdit i dèbit.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.