Passa al contingut principal

MIFAS, Zona Blava de Girona, diari El Punt

La cap de l'oposició, Pia Bosch (PSC), qualificava ahir de “catastròfic per a Girona” que Mifas pugui perdre el contracte de les zones blaves: “Ja ho vam avisar en el ple en què es va aprovar el plec de clàusules de la posada a licitació: els criteris beneficiaven les grans empreses, i el govern ens va dir que no calia patir”. Bosch avisa que el resultat del concurs posa en perill una entitat “referent” en l'atenció a les persones amb discapacitat: “Dels beneficis de l'explotació de les zones blaves, en depenen serveis assistencials molt importants per al col·lectiu de minusvàlids físics de les comarques gironines, que generen una quantitat rellevant de llocs de treball”, a més dels directament imputables a la gestió de les zones blaves.
La regidora socialista creu que “hi havia la voluntat des del primer moment de donar el contracte al millor postor, sense tenir en compte els criteris tècnics ni els socials. Ho demostra el fet que els vam avisar i no ens van fer cas”, assegura. Pel que fa a la manera de reconduir la situació, Bosch diu que “és el govern el que ha generat el problema, i són ells els que l'han de resoldre ara.
La portaveu del PP, Concepció Veray, comparteix la preocupació per la situació, però té clar que “el concurs és el concurs i no es pot canviar”, però proposa fer una reunió extraordinària amb tots els grups municipals “per buscar una sortida per a Mifas que en garanteixi la continuïtat perquè no ens podem quedar de braços plegats”.
Per altra banda, la CUP apel·la a la responsabilitat del govern. Recorden que el ple va aprovar recentment una moció a favor de la contractació amb responsabilitat social. Des de la Candidatura defensen la tasca de Mifas en els catorze anys que fa que tenen el contracte: “Ha fet la feina bé, i aporta un plus social que és important mantenir.” Els donen suport i reclamen una solució per a l'entitat.
Joan Olòriz, portaveu d'ICV-EUiA en el ple de Girona, recorda que ja havien avisat “del perill que el tema econòmic fos més ben valorat que les clàusules socials”. El regidor diu també que la retallada d'ajuts de la Generalitat ha afectat l'entitat, un fet que amb la pèrdua del contracte de la zona blava, si es confirma, pot suposar un daltabaix econòmic important. Veu lògic que el govern busqui les ofertes més avantatjoses per a la ciutat, però creu que cal valorar més del que es fa el paper que juguen entitats com ara Mifas, que “ofereixen serveis que les administracions no realitzen”.
El regidor no adscrit en el ple de Girona, Carles Palomares, creu que hi ha hagut “poca sensibilitat per part de qui ha fet la valoració de la part tècnica”, ja que l'empresa gironina, sense ànim de lucre i orientada al tercer sector, és la que ha fet la millor oferta. El regidor considera que “s'ha de fer el que faci falta perquè Mifas guanyi el concurs”.
Per la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va preferir no manifestar-se sobre el procés de concessió del servei de zona blava de la ciutat, i la situació que s'ha creat, fins que no estigui tancat.
En contra del que es deia ahir en aquest diari, l'empresa que ha obtingut més punts en el concurs no és SABA, sinó Setex Aparki SA, un grup amb seu a Madrid.

LES FRASES


Vam avisar el govern que els
criteris del concurs afavorien les grans empreses.
Pia Bosch
PORTAVEU DEL PSC A GIRONA

Mifas ha fet la feina bé [en els anys que fa que té el contracte], i aporta un plus social que és important mantenir
CUP Girona

No ens podem quedar de braços plegats davant la situació que s'ha creat
Concepció Veray
PORTAVEU DEL PP A GIRONA

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.