Passa al contingut principal

La línia 11 de Girona


El govern de Girona ha decidit que la línia d'autobús 11 de Girona tornés a passar per la seva ruta original seguint l'acord que va prendre el Ple Municipal de Girona ara fa uns mesos i després de que aquesta línia s'hi fessin algunes modificacions importants, prèviament aprovades pel Consell d'Administració de TMG, que és la societat municipal mixta encarregada de gestionar el transport públic de la ciutat de Girona.

En la darrera sessió de TMG el govern de Girona va presentar dues propostes de millora d'aquesta línia i els grups municipals que hi estem presents vàrem demanar una mica de temps i també volíem saber el parer dels altres grups de l'opisició, és a dir ICV i la CUP.  Les dues propostes tenien sentit, especialment una d'elles que posava en marxa una nova línia d'autobusos que també -juntament amb la línia 11- passaria pel barri vell de Girona, estirant destinacions i descarregant d'aquesta manera altres línies de la ciutat, en concret la línia 1 i 2. Per tal de resoldre les propostes i arribar a un acord va haver-hi una reunió el passat dia 8 de novembre i tots els presents vàrem dir-hi la nostra. En representació del PSC vaig demanar que existís un consens entorn a la possible modificació i vaig reiterar que la ciutadania en general espera dels grups polítics que estan a l'Ajuntament que resolguin qüestions elementals amb sentit comú. La gent vol solucions i en un tema com el de la línia 11 no vol batalles polítiques.

A la darrera reunió de la Comissió Informativa de Ciutadania se'ns fer saber que el govern de la ciutat retirava les propostes que havia presentat dies enrere i d'aquesta manera donava compliment als acords que s'havien adoptat en el Ple corresponent; resumint, la línia tornaria al seu traçat i parades originals. Suposo que aquesta és una decisió correcta, però jo també entenc que perdem la possibilitat de fer millores concretes en el transport urbà, reforçant el seu ús i connectivitat del barri vell amb la resta de la ciutat de Girona. Suposo que causes polítiques, una mica de por per part del govern i l'oportunitat d'alguns grups de l'oposició que també aprofiten situacions d'aquest tipus per fer oposició a la oposició, un esport molt practicat a Girona, encara que suposi anar en contra del sentit comú. 

Des del PSC ens agradaria poder parlar del transport en general, de com potenciar-lo, de com treure-hi millor rendiment i de fer de Girona una ciutat on sigui possible tenir-hi una cultura de la mobilitat en que el transport públic en sigui un dels seus principals eixos. Evidentment tot això s'hauria de fer en un moment de calma política,  amb un govern decidit i amb ganes de solventar problemes i no pas de crear-ne de nous. La gent ho demana i ho vol així. A veure si un dia tot això és possible. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.