Passa al contingut principal

Girona després del 24-M


Bon paper d'ERC-Mes a Girona el passat 24 de maig a les eleccions municipals 2015. El govern de la ciutat de Girona tornarà a ser de Convergència i Unió que gestionarà l'Ajuntament amb 10 regidors, com fins ara. L'oposició ha quedat definida després que els ciutadans passessin per les urnes. Hi ha un càstig clar al PSC. Les divisions no venen massa bé i deixen tres regidors pel camí. Sap greu que això passi, però aquesta és la sentència dels votants que fa quatre anys varen permetre tenir-ne set. La gent d'ERC impulsada també per MES ha quedat com a segon grup a l'Ajuntament amb quatre regidors -el tercer d'aquesta llista és Pere Albertí de MES- i estic segur que faran molt bona feina. 

No sabem si la gent de Girona ha votat amb clau nacional o ho ha fet amb el pols dreta i esquerra. La participació ha estat semblant a la de fa quatre anys i crec que Girona vol tranquil·litat. Som una ciutat petita i la gent és coneguda, per tant no sé quines conclusions en faran els diferents representants polítics. El nou Ajuntament quedarà constituït el 13 de juny i per tant des de llavors, un servidor deixarà ja de ser-ho. Com vaig dir en el darrer Plenari de l'Ajuntament de Girona, m'ha agradat ser-ho. És una experiència que recomanaria a tothom, a tots els ciutadans. Permet tenir una visió de la ciutat molt diferent, de lluny i de també de forma propera. He estat el primer regidor de Girona que va en cadira de rodes, un fet que seria important que no es quedés en una mera anècdota. Penso que hi ha molta gent en el món de la discapacitat preparada per poder exercir qualsevol càrrec electe, públic i penso que és una bona oportunitat per defensar els interessos del col·lectiu, de forma vàlida i eficaç. 

D'alguna manera o altra, seguiré estant pendent de tota la política municipal. És un tema que m'interessa, per l'experiència viscuda, perquè Giro a m'agrada i també per saber com es resolen els grans temes que aquesta ciutat té pendents. M'ha semblat que la campanya ha estat excepte de grans polèmiques que hi eren, ha estat com feta amb veu baixa, sense grans rebomboris, però el nou govern municipal de Girona haurà d'afrontar grans reptes. La Girona de Puigdemont no em convenç, però és la que la ciutadania ha decidit, especialment en un moment en que les esquerres estan dividides i pendents de nous escenaris. Serà apassionant seguir-ho. A tots ells els desitjo molt sort i bon camí.

La foto que penjo està feta pel regidor Joan Alcalà i és de el darrer Ple el passat 11 de maig de 2015

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.