Ves al contingut principal

Dependència, un desastreEl govern de l'estat no paga la part que li toca de la Llei de la Dependència. En conseqüència, Catalunya -igual que les altres comunitats- no poden pagar als nous usuaris. Tampoc als vells. Aquest és l'argument dels nostres governants, els d'aquí i els d'allà. La Llei de la Dependència és ciència ficció i prova d'aquesta certesa és la notícia que avui surt publicada al Diari de Girona, on diu que 1.900 gironins s'han mort esperant-la. És com una broma pesada. Quan s'estava negociant aquesta llei, ja vàrem advertir que una norma tan global seria impossible de posar-la en marxa. I per acabar-ho de rematar, varen incloure totes les administracions públiques en el procés, la qual cosa provocava que l'existència de tantes canonades feia difícil que l'aigua arribés a tot arreu. 

Ara ja han passat uns anys i tenim resultats definitius que confirmen que la seva aplicació és un desastre. No arriba a la gent, no hi ha pressupost, no hi ha -en general- voluntat política que sigui de caràcter universal i efectiva. Va fer-se un ús polític d'aquesta norma i ara el mal ja està fet. La pregunta és què passarà amb la llei. No es pot pagar, -podrien lògicament-, per tant, no és vol pagar. Més enllà de la misèria, ara ens toca viure els retrets d'uns i d'altres, mentrestant, al mig, com gairebé sempre, la ciutadania ensarronada per promeses i malabarismes polítics de tercera divisió. Hi ha diners per altres coses, per donar cobertura a interessos més partidistes, però la població desvalguda és senzillament això; i deu valer poca cosa. Amb algunes coses, som un país d'escassa categoria. La Llei de la Dependència n'és un dels exemples més clars.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.