Passa al contingut principal

Dependència, un desastreEl govern de l'estat no paga la part que li toca de la Llei de la Dependència. En conseqüència, Catalunya -igual que les altres comunitats- no poden pagar als nous usuaris. Tampoc als vells. Aquest és l'argument dels nostres governants, els d'aquí i els d'allà. La Llei de la Dependència és ciència ficció i prova d'aquesta certesa és la notícia que avui surt publicada al Diari de Girona, on diu que 1.900 gironins s'han mort esperant-la. És com una broma pesada. Quan s'estava negociant aquesta llei, ja vàrem advertir que una norma tan global seria impossible de posar-la en marxa. I per acabar-ho de rematar, varen incloure totes les administracions públiques en el procés, la qual cosa provocava que l'existència de tantes canonades feia difícil que l'aigua arribés a tot arreu. 

Ara ja han passat uns anys i tenim resultats definitius que confirmen que la seva aplicació és un desastre. No arriba a la gent, no hi ha pressupost, no hi ha -en general- voluntat política que sigui de caràcter universal i efectiva. Va fer-se un ús polític d'aquesta norma i ara el mal ja està fet. La pregunta és què passarà amb la llei. No es pot pagar, -podrien lògicament-, per tant, no és vol pagar. Més enllà de la misèria, ara ens toca viure els retrets d'uns i d'altres, mentrestant, al mig, com gairebé sempre, la ciutadania ensarronada per promeses i malabarismes polítics de tercera divisió. Hi ha diners per altres coses, per donar cobertura a interessos més partidistes, però la població desvalguda és senzillament això; i deu valer poca cosa. Amb algunes coses, som un país d'escassa categoria. La Llei de la Dependència n'és un dels exemples més clars.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.