Passa al contingut principal

Llaurar l'erm


No sé exactament quin moment viu el Procés, però amb els judicis a la corrupció que s'enceten i que agafen a diversos partits, especialment a l'antiga Convergència (ara Pdcat) no crec que estigui en el seu millor moment. Per altra banda, Artur Mas s'està movent amb intenció de tornar-se a presentar de President i això és el que em sembla que ho desconfigura una mica tot. Hi ha una certa mobilització popular a favor dels encausats per la consulta del 9N de l'any 2014, però aquests en les seves declaracions han jugat amb cartes una mica confuses. Des del meu punt de vista són dues coses diferents que s'haurien de desgranar de forma separada. Molta gent que no és ni ha estat de Convergència o com es digui ara, s'ha manifestat en contra dels judicis que s'han fet, però els seus autors estan segant l'herba per obrir-se camí cap al retorn de la política i a primera fila. Suposo que tot és ben legítim, però a mi la maniobra en sí, no m'agrada gens. Crec que el Pdcat és un partit que hi ha molt bona gent, ho he dit moltes vegades, però també hi ha gent que és problemàtica i penso que a la Catalunya del futur no li convé, sigui un país independent o sigui el que vulgui ser. De fet, l'enfonsament de Convergència va en paral·lel a tota situació política que estem vivint en els darrers cinc anys. Aquí també s'ha de dir que molts altres partits ja s'han embarrancat pel camí, només cal recordar les escenes viscudes a can PSC i l'enfonsament total d'Unió Democràtica. La resta d'opcions polítiques estan agafades de quatre grapes a les restes dels diferents naufragis. 

Sigui com sigui, ja fa cinc anys que estem ballant aquesta rumba i ara al capdavant de la política catalana hi tenim en Carles Puigdemont, que va ser un alcalde de Girona que no va fer res i que ara mateix no sabem si està al volant de la gestió catalana o portant un tractor i llaurant un camp erm. Tampoc entenc als d'ERC. De fet els d'ERC ja fa temps que no els entenc. No sé què defensen exactament. Si parléssim de discapacitats per exemple, no sé què fan ni tampoc se sap massa quins models defensen. Tot i que Dolors Bassa és una dona propera i amiga, el seu Departament s'ha instal·lat a les Antilles de la realitat. Un Departament desconfigurat i ple de gent que estava vinculada al sector de la discapacitat psíquica, incapaços de veure més enllà del seu nas. El Departament és mediocre i ERC hauria de fer-hi alguna cosa més que mirar-se el mèlic. Aquests són els dirigents que volen tirar endavant el nou país. Ja parlaré de la política que fan els del costat. La incompetència d'uns no hauria de justificar el guirigall dels altres. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Miserables

El govern català ha suprimit avui mateix les bonificacions que les persones amb discapacitat tenien a l'hora de pagar el maleït impost AJD (Actes Jurídics Documentats), que en el nostre cas era del 0,5  per cent, enlloc del 1,5 per cent que pagaven la resta de ciutadans. Els menors de 32 anys també se'n beneficiaven. Una petita bonificació que ajudava a les persones amb discapacitat a l'hora de comprar una vivenda. Doncs ja està, a la reunió del govern d'avui, presidit per en Torra se l'han carregat. Un gran pas per la igualtat d'oportunitats, una mesura molt republicana. El govern de Catalunya diu una cosa en seus discursos i després fa el contrari. Torra, que presideix aquest país és un personatge que fa caure la cara de vergonya, a més ho fa sense cap mena d'escrúpols. Amb aquesta supressió el govern podrà recaptar la miserable xifra de 16,5 milions d'euros. Amb aquesta penya i amb la seva sensibilitat no farem res. Necessitem urgentment una ventada…

Set anys del Ruth Vela

El Ruth Vela Gym fa set anys. Ja estan consolidades a la seva nova ubicació. Tenen bona clientela i cada dia millor. No és tampoc casualitat, tant la Ruth com l'Esther treballen molt cada dia, tirar endavant un negoci avui dia no és tant fàcil i, ho fan de manera brillant, amb gran professionalitat i entrega. El dia 15 de juny farà set anys que estan en marxa i a més amb grans èxits internacionals. La mateix Ruth sovint està convidada a l'estranger per participar en jornades demostratives de Kangoo. Que jo recordi en pocs mesos ha estat a Itàlia, Rússia, Ucraïna, Alemanya, Irlanda i no sé on més, té agenda per unes quantes sortides europees més. És el resultat de l'esforç. Aquestes bones amigues fan els primers set anys i jo m'ho miro amb gran entusiasme. Per molts anys.

La Ruth a la Patagònia

La Ruth Vela i la seva tropa són els campions del Món de Kangoo i durant l'any 18 porta un grapat de viatges per tota Europa per fer demostracions i gaudir de l'espectacle que suposa veure-la com la balla amb això del Kangoo. Ara des de fa uns dies la Ruth està a la Patagonia, concretament a Comodoro Rivadavia i serà la protagonista d'unes jornades que s'anomenen Salta Patagonia. S'ho passaran la mar de bé i descobriran a una fantàstica Ruth en acció. Quan torni els espera Milà, on hauran de revalidar el títol de campiones mundials. Segurament no serà fàcil, més que tot perquè la competència és forta, però segur que triomfaran. De moment la tenim ballant gairebé al Pol Sud; allà és primevera i enguany més que mai.