Ves al contingut principal

Departament de Treball i els CETS

Recordo perfectament que quan vaig entrar a la Unió Soviètica, coneguda com l'antiga URSS, ara fa 30 anys, se'm va ocórrer preguntar per les persones minusvàlides. L'agent que m'atenia va dir-me que a la Unió Soviètica no hi havia minusvàlids. En Pere Tubert va demanar-me que no fes més preguntes o no sortiríem d'allà de la mateixa manera que havíem entrat. Això era el 30 de juliol de 1987 i va passar a la frontera soviètica amb Polònia, a la ciutat de Brest, ara és una ciutat bielorussa. He de dir que durant els gairebé 30 dies que vàrem conviure per aquells racons no vam veure cap minusvàlid ni res que s'hi assemblés. Suposo que estàvem avisats.

El Departament de Treball i Benestar Social de la Generalitat de Catalunya i en concret la Direcció General d'Economia Social té un discurs semblant. Per resoldre la llista de problemes dels discapacitats d'aquest país, han decidit treure de la llista a tots els que tenen entre un 33 i un 64 per cent de discapacitat, i per tant deixar-los de subvencionar en els Centres Especials de Treball. Una espècie de solució russa de l'any 1987 els ha meravellat de cop i volta. Ho fan fins i tot contradient la normativa vigent, sigui espanyola o russa i tot i estar en l'error, estan del tot convençuts. 

Ahir a la tarda, en seu Parlamentària, el PSC va presentar unes propostes que demanaven que el govern treies una convocatòria de subvencions pels CETS igual a la de finals de 2010, és a dir, sense que hi hagi cap solució russa, i el govern va perdre la votació, donat que la proposta presentada pel grup socialista va tenir el suport de tots els altres grups parlamentaris, exceptuant els diputats de Junts x Sí, o sigui (Pdcat i ERC). Déu n'hi do el que s'ha de veure. 

Per tant, ara, el sector de la discapacitat està pendent de que la gent que governa doni compliment als acords del Parlament i publiquin una nova convocatòria que sigui l'equivalent a la que va sortir anys enrere, és a dir, sense les modificacions que la Conselleria gestionada per ERC vol excloure-hi. Deixar penjat al col·lectiu de persones discapacitades que tinguin entre un 33 i un 64 per cent és un disbarat de dimensions desconegudes. Els responsables d'aquesta proposta haurien d'anar-se'n a casa seva i deixar reposar a les persones i entitats que fa anys que estan treballant sense tanta rancúnia. Dic jo que alguna cosa deu passar amb aquesta gent perquè facin propostes tant excloents, deu haver-hi alguna cosa que se m'escapa, en qualsevol cas, amb gent així no es pot governar un país. Les coses s'han de fer amb il·lusió, no amb ràbia. Si volen fer un nou país, jo encantat, però el que proposen, el que publiquen al DOGC és discriminatori, il·legal i totalment sectari. Les solucions a la russa no són exportables en un país que diu que vol ser modern. Esperem que facin el que el Parlament de Catalunya els va ordenar ahir a la tarda, ben clar i català.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Campiones del Món

Foto de la Ruth Vela i Esther García, propietàries i màximes responsables del Ruth Vela Gym de Girona, però també Campiones del Món de Kangoo-Jump. El títol el tenen des d'ahir diumenge, on varen participar amb altres cinc gironines en el Mundial d'aquesta modalitat. Varen competir amb més de 20 equips de diferents països i res, varen guanyar perquè senzillament són les que més emocionaren al públic i als membres del jurat. L'esdeveniment va tenir lloc a Madrid aquest passat cap de setmana. 
Vaig ser testimoni de les primeres passes que la Ruth va fer per composar la representació que varen fer-hi. En qüestió de dies la Ruth va anar cosint una coreografia que va acabar sent molt impactant i contundent. Avui he anat al Gym i han posat per aquesta fotografia. Són excepcionals i els resultats equivalen a l'esforç i la il·lusió que hi han posat. El premi és més que merescut, i res, aquí les teniu.

Ruth Vela Gym 2018

Més enllà de la política i dins del marc de la gent normal i corrent el 2017 ha estat un any extraordinari pel Ruth Vela Gym. Tant la Ruth com l'Esther -les seves propietàries- han aconseguit consolidar la nova ubicació del gimnàs, al barri de Sant Narcís de Girona i la clientela hem considerat els canvis com molt positius. És una zona on pots aparcar-hi bé, les instal·lacions són molt agradables i el gimnàs manté l'esperit que a mi tant m'agrada. Estic segur que 2018 serà un any magnífic per elles, i per tots els clients que formem part d'aquesta tropa. Per altra banda, la Ruth, l'Esther i un grapat d'amigues més varen ser les campiones del Món de Kangoo durant l'any 2017. Reben un grapat d'invitacions internacionals per fer desmostracions i la Ruth ha estat a Ucraïna, Itàlia i Bulgària recentment. O sigui que el 2018 serà mogut. Com ha de ser. Allà seré jo per veure-ho i animar a la tropa.

Dimarts a les sis

Silenci de Puigdemont. Entrarà en escena el proper dimarts a les sis de la tarda. Hi haurà compareixença del President al Ple del Parlament i em penso que serà líder d'audiència. Estem pendents de que el President tingui el seu gran moment, però no sabem que dirà. Hi ha una part del país que vol que proclami la independència, i l'altra part té pànic de que la declari. Coneixent a Puigdemont crec que no farà ni una cosa ni l'altra. Sortirà per dir que ha guanyat, però que no hi haurà entrega de medalles. Suposo que està buscant la manera de sortir de l'etzuc dignament. Estarem pendents d'ell, lògicament. Assumeixo que l'home deu estar vivint moments complicats. No obstant això, la resta dels habitants d'aquest país tampoc ho estem vivint amb massa alegria. Suposem que de tot això en serà conscient.
En aquests moments la qüestió catalana està en el seu màxim punt d'ebullició i no sabem com treure les olles del foc. Podem cremar-nos o sortir escaldats, to…